Vanessa Blommaert

Gemeenteraadslid, Lid Bijzonder comité sociale dienst

Wie ben ik?

Op deze vraag komt er vaak heel spontaan het antwoord: 'Ik ben de oudste dochter van bakker Jos'. Het zegt iets over de fierheid die ik tot op vandaag nog steeds voel voor mijn ouders die hun ambacht met zoveel passie realiseerden voor en door hun trouwe klanten. 'Naar de bakker gaan' stond symbool voor een ontmoetingsplaats waar mensen hun verhaal vertelden. Over de toog heen werd gelachen, gezeverd, maar er was ook tijd voor het delen van miserie. Ik maakte deel uit van een gemeenschap, een cultuur die mijn identiteit mede heeft gevormd. Mijn hartstochtelijk karakter, mijn sociale talent, de zin voor ondernemen en mezelf maximaal ontplooien zit er dankzij mijn levenservaring ingebakken.

Ondertussen ben ik 42 jaar en getrouwd met Jurgen De Smet. Samen trachten we ons cultuurerfgoed en waarden zoals respect, verdraagzaamheid, traditie en het belang van familie door te geven aan onze zoon Matisse.

Mijn favoriete dag is samenzijn met familie of vrienden, verhalen delen, filosoferen over het leven met lekker eten en een goed glas wijn.

Wat doe ik?

Ik ben psychotherapeute met als specialisatie Gestalttherapie. Via mijn eigen praktijk 'Praktijk voor Gestalttherapie' bied ik individuele therapie, koppel- en gezinstherapie. Parallel aan een 4 jarige therapie opleiding Gestaltpsychologie volgde ik een Bachelor Gezinswetenschappen. Binnen de therapeutische stroming waarin ik werk staan kenmerken zoals creativiteit, acceptatie, empathie en authenticiteit voorop.

Wist je dat…

…ik ooit in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas als hoofdrolspeelster schitterde in een Musical ‘De Heksenschool’ geregisseerd door Kurt Rogiers.