Marijke Henne

Schepen

Wie ben ik?

Marijke Henne, geboren in Sint-Niklaas als oudste van vier zussen. Ik ben gelukkig samen met Filip Everaert en samen hebben we 2 kinderen, Gust en Briek.

Ik studeerde Latijn-wetenschappen in de Heilige Familie, behaalde mijn diploma van licentiaat in de politieke wetenschap aan de KU Leuven en studeerde daarna ook nog enkele jaren geschiedenis aan de UGent.

‘Eens scout, altijd scout’ is ook op mij van toepassing: ik liep er niet alleen Filip tegen het lijf, we gaven de 'microbe' ook door aan onze kinderen, die nu lid zijn van Scouts Sint-Kristoffel. In de scouts leerde ik initiatief nemen, plannen en organiseren, samenwerken in groep, zorg dragen voor elkaar én voor de natuur. Een leerschool voor het leven!

Ik ben graag met vanalles bezig: koken, lezen, tuinieren, wandelen, meehelpen in het oudercomité van OLVP Watermolendreef, … alleen: vrije tijd vinden is niet altijd zo evident. Gelukkig is mijn werk ook vaak mijn hobby. Meer over mij weten? Ga dan zeker eens kijken op https://marijkehenne.wordpress.com/.

Wat doe ik?

Sinds januari 2013 ben ik schepen in de stad Sint-Niklaas. Daarvoor werkte ik achter de schermen bij de N-VA: eerst als persoonlijk medewerker van volksvertegenwoordiger Sarah Smeyers, later als stafmedewerker van de studiedienst op het partijsecretariaat.

Als schepen ben ik verantwoordelijk voor verschillende beleidsdomeinen:

* onderwijs

* kinderopvang (opvang van baby’s en peuters en buitenschoolse opvang)

* wonen

* stad van de Sint

Daarnaast ben ik ook voorzitter van de Sint-Niklase Maatschappij voor de Huisvesting, de sociale verhuurmaatschappij in Sint-Niklaas.

Niet toevallig domeinen waarin kinderen en (jonge) gezinnen de hoofdrol spelen en waarin de laatste jaren heel wat gerealiseerd werd. Op https://marijkehenne.wordpress.com/ lees je er meer over.

Wist je dat…

Ik ben linkshandig, eet mijn M&M’s liefst per kleur op, heb een hekel aan spreken voor micro’s en camera’s en word heel vrolijk van luidkeels meezingen in de auto. Meer over mij weten? Spreek me gerust aan :-)

Bevoegdheden

Wonen en leegstandsbestrijding woningen, sociale huisvesting, kinderopvang, opvoedingsondersteuning en Huis van het Kind, flankerend onderwijsbeleid, stedelijk basisonderwijs, Stad van de Sint.