Bert De Laet

Voorzitter

Wie ben ik?

Mijn naam is Bert De Laet en ik ben een kind van de jaren '80. Sinds 7 maart 2022 ben ik de trotse voorzitter van N-VA Sint-Niklaas. Toen ik op mijn eerste job in Brussel ging werken, werd ik geconfronteerd met de onvolmaaktheid van ons land. Mijn Vlaams-nationalisme werd er alleen maar door aangewakkerd. In 2011 werd ik verliefd op Sint-Niklaas. Onmiddelijk werd ik opgenomen door de warme familie van N-VA Sint-Niklaas. In 2016 kreeg ik de eer om OCMW-raadslid te zijn in de laatste legislatuur van de OCMW-raad als aparte raad. Daarna was ik 3 jaar secretaris in onze afdeling. En nu dus voorzitter van een afdeling vol straffe dames en heren. Wat een eer!

Op persoonlijk vlak ben ik getrouwd met Natasja en met onze kindjes Lukas en Mira wonen we in Belsele. Ze gaan naar school in OLVP Watermolendreef, daar engageer ik me in het oudercomité. Via de verkeerswerkgroep bouwen we mee aan een veilige schoolomgeving.

Daarnaast ben ik actief in de Fietsersbond. Ook zet ik me al een paar jaren in bij erfgoedvereniging Op Stoapel en in ben ik actief in het wijkcomité. Ik heb een heel aantal hobby's maar stilzitten is er geen van. Maar dat had je vermoedelijk al door.

Waarom in hemelsnaam doe ik aan politiek?

Iedereen heeft wel een idee hoe het beter kan, maar we mogen niet allemaal aan de zijlijn blijven staan. Daarom trek ik m'n schoenen aan en wil ik meespelen op het veld. In het geval van N-VA zijn dit geen witte schoentjes. Want we staan met beide voeten in de modder van de realiteit.