Vijf Sint-Niklase kandidaten voor de parlementaire verkiezingen van 9 juni 2024

Op 21 december 2023, over deze onderwerpen: N-VA Sint-Niklaas, Verkiezingen 2024

Op 9 juni 2024 trekken alle Vlamingen naar de stembus om hun kandidaten te verkiezen voor het Vlaams, federaal en Europees Parlement.

Alle N-VA-kandidaten streven één gemeenschappelijk doel na: Vlaamse welvaart. De Vlaming wil een kordate aanpak van migratie, wil dat werken meer loont, dat de begroting op orde is en wil een energiebeleid dat zorgt voor betaalbare energie.

N-VA Sint-Niklaas stelt de vijf volgende Sint-Niklase kandidaten voor om deze doelstellingen mee te realiseren:

 

Federaal Parlement:                  Peter BUYSROGGE - 4de plaats

                                                    Giel VERHELST - 13de plaats

Vlaams Parlement:                    Tchantra VAN DE WALLE - 18de plaats

                                                    Lieven DEHANDSCHUTTER - lijstduwer

Europees Parlement:                Carl HANSSENS - 5de plaats

 

Als voorzitter ben ik bijzonder trots dat we voor deze belangrijke verkiezingen maar liefst 5 sterke kandidaten naar voor kunnen schuiven. Ik ben ervan overtuigd dat ze met verve de Sint-Niklase kleuren op de N-VA-lijsten zullen verdedigen’, aldus Bert De Laet.

_

 

Extra info kandidaten:

 

PETER BUYSROGGE
Schepen voor financiën, personeel en sport – federaal volksvertegenwoordiger
 

Met roots in de Beverse polders, geboren en getogen in Sinaai en school gelopen in Sint-Niklaas is Peter Buysrogge een echte Waaslander en fiere Vlaming. Peter deed heel wat ervaring op als N-VA-fractiesecretaris in het Vlaams Parlement en woordvoerder van Vlaams minister Geert Bourgeois. Als voorzitter van de Kamercommissie Defensie trekt Peter keihard aan de kar voor een efficiënter en beter uitgerust leger.

 
LIEVEN DEHANDSCHUTTER
Burgemeester
 

Sinds 1988 ben ik onafgebroken gemeenteraadslid in Sint-Niklaas, eerst voor de Volksunie en daarna voor de N-VA. Als Vlaams-nationalist ijver ik voor een vrij en beter Vlaanderen. Daarom steun ik als burgemeester nu meer dan ooit onze lijst voor de parlementsverkiezingen.

 

CARL HANSSENS
Schepen voor mobiliteit, publieke ruimte en stadsontwikkeling
 

Met N-VA verzetten we in Sint-Niklaas sinds 2013 de bakens op vlak van publieke ruimte en mobiliteit waarbij we rekening houden met alle actoren. Ik heb ons traject enkele malen in Europa mogen vertellen. De uitwisseling van ervaring tussen steden drijft me om beter te willen doen, ook in Sint-Niklaas. We kunnen beter met minder opgelegde Europese regeltjes en meer initiatief van onderuit.

 

TCHANTRA VAN DE WALLE
Fractievoorzitter gemeenteraad – Kabinetsmedewerker Ben Weyts
 

Als jongste fractielid én enige vrouwelijke fractievoorzitter in centrumstad Sint-Niklaas, zorg ik met hart en kracht voor lokale vernieuwing. Als Aziatisch Vlaamse, predik ik met passie het belang van Nederlands bij kansencreatie. Als leerkracht en kabinetsmedewerker Onderwijs, stond ik op de frontlinie bij het ontwikkelen van onderwijsmaatregelen voor Oekraïense oorlogsvluchtelingen.

 

GIEL VERHELST
Lid bijzonder comité voor de sociale dienst (tot eind december ’23) – arrondissementeel voorzitter N-VA Waasland
 

Als geboren en getogen Waaslander ben ik enorm fier en trots op onze regio en de plaats die deze inneemt in Vlaanderen. Echter staan Vlaanderen en onze welvaart meer en meer onder druk en is het tijd om ons rechtmatig deel van de koek op te eisen en te zorgen dat Vlaamse middelen worden aangewend om de toegenomen uitdagingen naar mobiliteit, zorg, onderwijs, ruimtelijke ordening, economie, … het hoofd te bieden.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is