Verslag gemeenteraad mei 2023

Op 29 mei 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Fractievoorzitter Tchantra Van De Walle geeft een overzicht van de belangrijkste beslissingen van de gemeenteraad van 26 mei 2023:

  • Er is een wijziging van het algemeen politiereglement goedgekeurd. Enkele belangrijke wijzigingen zijn het verbod op het achterlaten van winkelkarren op openbare plaatsen en een rookverbod in bos-, natuur- en parkgebieden op het grondgebied van de stad wanneer het Agentschap Natuur en Bos bij droogte de risicocode geel, oranje of rood afkondigt.
  • Het woonproject aan de Paterssite krijgt nu ook definitief 'Patershof' als benaming en ook 'Sportkringpark' wordt nu de officiële benaming voor de toekomstige sportsite aan de Watermolenstraat.
  • In dat Sportkringpark, komt naast een nieuw zwembad, sportterreinen en een parkgedeelte, ook een nieuw centraal sportpaviljoen. Dit gebouw werd ontworpen door Architectenassociatie ARAS bvba en in deze zitting keurde de gemeenteraad de wijze van gunning, de indicatieve raming en de voorwaarden van de opdracht goed voor de bouw van dit sportpaviljoen. Op de gelijkvloerse verdieping worden kleedkamers ingericht, een sanitair gedeelte, een kinélokaal, een wedstrijdsecretariaat en berging. Op de verdieping bevindt zich een kantine die een 360 graden uitkijk biedt op de omliggende sportterreinen. Rondom de kantine bevindt zich een buitenterras.
  • Voor de Vredefeesten 2023 wordt er samengewerkt met Freezer and Friends voor de concerten in het Romain De Vidtspark en met Villa Pace vzw voor de concerten op het Hendrik Heymanplein, Castrohof en de Grote Markt, alsook voor de organisatie van de Wereldmarkt. Deze samenwerking wordt vastgelegd aan de hand van een convenant, dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd.
  • In uitvoering van Plan Samenleven zal De Gemeenschap vzw een educatief vrijetijdsaanbod opzetten om vroegtijdige, ongekwalificeerde schoolverlaters te begeleiden. In functie hiervan zal De Gemeenschap ook activiteiten organiseren die tot doel hebben de digitale geletterdheid bij jongeren uit kansengroepen te vergroten. De stad sluit een samenwerkingsovereenkomst met de vzw af, waarmee ze een subsidie van 20.000 euro toekent ter ondersteuning van dit project.
  • Tegen 30 juni 2023 moeten sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren één woonactor vormen met maar één speler per gemeente: de woonmaatschappij. Sociaal Verhuurkantoor Waasland houdt dan op te bestaan, maar de werking zal o.a. worden verdergezet door de nieuwe woonmaatschappij WoonST. De statutaire personeelsleden van Soveka Waasland zullen worden overgenomen door het OCMW van Sint-Niklaas en vervolgens gedetacheerd worden naar WoonST.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is