Provinciebestuur voert ‘zwarte lijst’ in voor recreatiedomeinen

Op 15 juni 2023, over deze onderwerpen: Overlast, Recreatiedomein De Ster, Veiligheid

Tijdens de zomermaanden zoeken heel wat mensen graag wat verpozing op de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen. Om ieders bezoek in de beste omstandigheden te laten verlopen, worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

De provinciale recreatiedomeinen blijven voor veel Oost-Vlamingen een vaste trekpleister. Zeker op mooie zomerdagen komen heel wat mensen afgezakt voor een dagje dichtbij huis in een aangenaam groen kader. Maar waar veel mensen samenkomen, ontstaat ook al eens wat wrevel of discussie. Om dat te vermijden, scherpt het provinciebestuur de veiligheidsmaatregelen op de domeinen aan.

Annemie Charlier, provincieraadslid:Goede afspraken maken goede vrienden, zo luidt het cliché. En hoewel we natuurlijk vooral blijven rekenen op ieders burgerzin, weten we dat het helaas soms ook nodig blijft om die afspraken wat steviger af te dwingen. Daarom zal er voortaan een identiteitscontrole gebeuren bij de inkom van de betalende zwemzones. Voor het domein De Ster in Sint-Niklaas betekent dat meteen aan de ingang van het domein op zich. Daarbij zal ook een registratie gebeuren van die betalende bezoekers. We bekijken bovendien hoe we de bestaande camerabewakingen in onze domeinen kunnen uitbreiden, hetzij met bijkomende vaste toestellen hetzij met mobiele installaties.

Voor wie zich écht niet kan gedragen, houdt het provinciebestuur een laatste maatregel achter de hand.

An Vervliet, gedeputeerde bevoegd voor Recreatiedomeinen: “De overgrote meerderheid van onze bezoekers houdt gelukkig echt wel rekening met elkaar en heeft respect voor de omgeving. Maar wie er echt niet in slaagt zich te gedragen zullen we voortaan een toegangsverbod voor onze domeinen opleggen. Ik reken er in de eerste plaats echter toch op, dat iedereen met de beste intenties naar onze domeinen komt. Tenslotte gaat het erom je daar op een fijne manier te kunnen ontspannen. Ik kijk dan ook hoopvol uit naar een mooie lente en zomer in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen.”

De provincie Oost-Vlaanderen telt acht recreatiedomeinen verspreid door de provincie: Puyenbroeck (Wachtebeke), De Gavers (Geraardsbergen), De Ster (Sint-Niklaas), De Brielmeersen (Deinze), Het Leen (Eeklo), De Boerekreek (Sint-Jan-in-Eremo), Nieuwdonk (Berlare) en den Blakken (Wetteren)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is