Nieuwe numerieke bewegwijzering naar en in bedrijvenzones in Sint-Niklaas en Temse

Op 15 mei 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, N-VA Sint-Niklaas

Vanaf 8 mei is het gedaan met het zoeken naar straatnamen of huisnummers van bedrijven in Sint-Niklaas. Op initiatief van de stad Sint-Niklaas, de gemeente Temse en het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interwaas werd een uniforme bewegwijzering ontworpen, waarbij meer dan 600 bedrijven in 21 industriezones een uniek nummer toegewezen kregen.

Schepen van mobiliteit Carl Hanssens (N-VA): ”De doelstelling was om een einde te maken aan de verwarring met onduidelijke namen van industrieterreinen. Namen zoals ‘Industriepark-Noord’ of ‘Europark-Noord’ lijken te sterk op elkaar, dit zorgt voor onduidelijkheid. Met dit project wilden we vrachtverkeer meer kanaliseren langs de gewenste routes. Hiermee maken we de mobiliteit van Sint-Niklaas en bijgevolg het Waasland een stuk veiliger en sneller.

Bewegwijezeringsproject opgestart in 2018

In 2018 initieerde stad Sint-Niklaas, gemeente Temse en Interwaas een nieuw bewegwijzeringsproject, hiervoor werd studiebureau Vectris en het Agentschap Wegen en Verkeer betrokken om de nodige studies uit te voeren en een bewegwijzeringsplan op te maken. 

Schepen van mobiliteit in Temse Lieve Truyman (N-VA) legt uit: “Een bewegwijzering in de bedrijventerreinen zou natuurlijk niet volledig zijn zonder een bewegwijzering naar de bedrijventerreinen, hiervoor was de samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en Vectris noodzakelijk.”

Leesbaarheid, uniformiteit en duidelijkheid staat centraal

De prioriteit voor dit bewegwijzeringsproject was om voor duidelijkheid, uniformiteit en leesbaarheid te verbeteren. Voor buitenlandse truckers die geen Nederlands begrijpen, zijn nummers veel duidelijker dan een straatnaam.

Omwille van die leesbaarheid en uniformiteit hebben we geopteerd om alle bedrijventerreinen te verdelen in 1000-tallen. Wat ervoor zorgt dat het makkelijker wordt in de toekomst als er nog bedrijven bijkomen.

Het resultaat is bijgevolg dat op 8 mei 2023 de bedrijventerreinen van Temse en Sint-Niklaas zijn afgerond, en ook de bewegwijzering er naartoe vanaf de E17 en via gewestwegen.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is