Koer De Kouter grondig opgefrist

Op 4 juli 2023, over deze onderwerpen: Belsele, Cultuur

De koer van cultuursite De Kouter in Belsele onderging een grondige opfrissing. Het plein tussen muziekclub ’t Ey, d’Academie Beeld, polyvalente zaal De Kouter, Oxfam Wereldwinkel en vechtsportclub Budokwai kreeg een volledige nieuwe onder- en bovengrond.

Het binnenplein was in slechte staat en werken waren broodnodig. Ondergronds werd de verzakte riolering aangepakt. Nieuwe regenputten en een nieuwe afvalwaterleiding werden aangelegd.

Centrale boom

Ook de bovengrond werd helemaal vernieuwd. Rond de centrale, iconische paardenkastanje kwamen zitbanken. Er is parkeerplaats voor negen wagens, aangelegd in grasbetontegels, voor fietsers werden fietsnietjes geplaatst.

Enkele zaken worden later nog voorzien: aan de boom komt nog een houten platform en een spelelement voor kinderen. De muren rond de koer zullen nog worden aangekleed met gevelgroen. De poort aan de Koutermolenstraat zal nog worden vernieuwd en ook een nieuwe luifel en berging staan nog op de planning.

Schepen voor Cultuur Filip Baeyens: 'Met deze vernieuwing is het plein klaar voor een mooie toekomst als ontmoetingsplaats in Belsele.'

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is