77.050,00 euro voor brandveiligheidswerken in jeugdverblijven in Sint-Niklaas

Op 27 oktober 2023, over deze onderwerpen: Jeugd, Toerisme, Veiligheid

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir investeert via Toerisme Vlaanderen 4,3 miljoen euro in 287 erkende toeristische logies en jeugdverblijven in Vlaanderen. Uitbaters van deze 287 logies, verspreid over heel Vlaanderen, krijgen hiermee steun voor hun investeringen in energiebesparende maatregelen, werken rond duurzaamheid, de aanleg van camperplaatsen of, in het geval van een jeugdverblijf, brandveiligheidswerken.

“Het is belangrijk dat uitbaters van logies en jeugdverblijven blijven investeren in moeilijke tijden. Daarom hebben we dit jaar met onze steun aan logies fors ingezet op energiebesparende maatregelen en werken rond duurzaamheid. Maar ook de aanleg van camperplaatsen en, in het geval van de jeugdverblijven, brandveiligheidswerken kwamen in aanmerking voor steun.”

Brandveiligheidswerken

58 jeugdverblijven ontvingen steun voor specifieke brandveiligheidswerken. Sinds begin 2023 vallen de jeugdverblijven ook onder het logiesdecreet. Tegen 2025 moeten zij voldoen aan de nieuwe brandveiligheidseisen en beschikken over een nieuw brandveiligheidsattest. Voor een aantal jeugdverblijven brengt dit specifieke aanpassingswerken met zich mee die met deze bedragen worden ondersteund.
“De jeugdverblijven hebben deze financiële ondersteuning nodig zodat ze kunnen blijven inspelen op de noden en verwachtingen van hun gasten,” zegt Demir. “

Volgende Sint-Niklase jeugdverblijven kunnen hierdoor rekenen op een tegemoetkoming, samen goed voor € 77.050,00:

 

Schepen Maxime Callaert: “Het is dankzij de werking van deze jeugdverblijven dat jaarlijks heel wat kinderen en jongeren de kans krijgen om te genieten van een zorgeloze en deugddoende vakantie. En daarin speelt een veilige jeugdverblijfsinfrastructuur natuurlijk een belangrijke rol.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is